12 km

De hoofdafstand tijdens de Zandvoort Circuit Run is natuurlijk de 12 km. Vanuit de Pitstraat race je het legendarische circuit op en vervolg je via het strand en het dorp het 12 km parcours.

Parcours

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een hele ronde van 4 km over het legendarische racecircuit afgelegd. Hierna wordt richting de Boulevard gelopen en gaat men over het strand in zuidelijke richting. Na 3 km strandparcours wordt de sfeervolle Zuid-Boulevard bereikt, waar langs het duingebied teruggelopen wordt door het sfeervolle centrum van Zandvoort. De finish van de loop wordt daarna weer bereikt op het circuit op het lange rechte stuk voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de 12 km.

Start & finish

De start en finish van alle onderdelen is op het Circuit van Zandvoort. De starts vinden plaats vanuit de spectaculaire Pitstraat, de finish is voor de indrukwekkende eretribune op het racecircuit.

START

Startvakken

Je start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak.
Je kunt vanaf een half uur voor jouw start het startvak in.

Let op! Het is beslist niet toegestaan in een eerdere startgroep te starten. Starten in een latere startgroep is wel mogelijk. Het is daarnaast ook toegestaan om een kortere afstand te lopen, dan waarvoor je hebt ingeschreven.

12 KM   
STARTTIJDONDERDEELSTARTNUMMERKLEUR VAK
13.00 uurWedstrijdloop1-999 en F1-F50Geel
13.02 uurBusiness Run1.000 – 2.499Groen
13.10 uurLe Champion Leden2.500 – 3.999Oranje
13.18 uurRunner’s World abonnees4.000 – 4.499Blauw
13.25 uurRecreatiegroep 14.500 – 5.999Rood
13.32 uurRecreatiegroep 26.000 – 7.999Paars
13.40 uurRecreatiegroep 38.000 – 10.499Wit

Warming-up 

Voor de start wordt een speciale warming-up in de Pitstraat (startvak) aangeboden door sportcentrum Kenamju Zandvoort. Doe mee en sta goed opgewarmd aan de start van de 12 km.

Kleed- en douchegelegenheid

Er is tijdens de Zandvoort Circuit Run geen mogelijkheid tot douchen.

Kledinginname

Je kleding kan je inleveren bij de Kledinginname op het Circuit Park Zandvoort. De Kledinginname is gelegen nabij de Runnerstent op Paddock 2. Als je via de hoofdingang en de toegangsweg naar het circuit loopt, dan kom je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Lockerwagen

Tegenover de kledinginname wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.

FINISH

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. Het prijzenschema volgt binnenkort. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt.