12 km


12 km

Tijdens de 12 km, de hoofdafstand van de Zandvoort Circuit Run, ontdek je het beste van Zandvoort. Het is misschien wel het meest afwisselende parcours van Nederland.

Parcours

Vanuit de start in de pitstraat ontdek je het geheel vernieuwde Formule 1 circuit van Zandvoort. Geen meter is hier hetzelfde, de vele bochten en hoogteverschillen maken de eerste 4 km spectaculair en uitdagend tegelijk. Door de opzwepende beats van de DJ’s ga je vanzelf harder lopen. Je verlaat het circuit via het paddock richting de Driving Experience. Schrik niet als je hier voorbij wordt gesneld door een bolide van Slotemaker. Hierna volg je het parcours richting strand, 2 km lang hoor je de golven van de Noordzee terwijl je langs de hipste strandtenten van Nederland loopt. Na het verlaten van het strand kom je in het bruisende centrum van Zandvoort. Gooi je handen in de lucht in de Haltestraat en laat je aanmoedigen door de vele bewoners die je hier staan aan te moedigen. Na de feestelijke van Speijkstraat ga je vol gas richting de finishvlaggen op Circuit Zandvoort. Hier krijg je jouw welverdiende medaille en borrel je gezellig na op de paddocks. 

Start en finish

De start- en finish van de Zandvoort Circuit Run bevinden zich op Circuit Zandvoort. Alle starts vinden plaats vanuit de pitstraat.

Start

Startvakken
Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak. Je kunt vanaf 20 minuten voor jouw start het startvak in.

Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.

Starttijden

Bekijk hier de plattegrond van de Paddocks en de startvakken.

Finish

De finish vindt plaats voor de eretribune op Circuit Zandvoort. De tijdslimiet van de 12 km is 105 minuten. De finish sluit om 15.30 uur.

Overige deelnemersinformatie

Kleed- en douchegelegenheid
Omkleden kan in de omkleedruimte op Paddock 2 of in Sporthal Korver. Hoe je hier komt, lees je bij bereikbaarheid. Douchen is ook mogelijk bij Sporthal Korver.
Kleding
Je kleding kan je inleveren bij de kledinginname op Circuit Zandvoort. De kledinginname vind je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.
Lockerwagen
Tegenover de kledinginname worden kluisjes geplaatst. De kosten voor het huren van een kluisje zijn € 5,00 waarvan € 1,00 borg wordt gerekend.
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Deze verzorgingsposten zijn altijd aan de rechterkant van het parcours geplaatst. Houdt hier rekening mee wanneer er wordt aangegeven dat er een verzorgingspost aankomt en ga rechts lopen. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.
Pitstop fuelAA Drink Iso LemonWater
4 km
8 km

Finish
Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. Klik hier voor het prijzenschema. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt. De volgende winnaars worden gehuldigd:

- 1e drie mannen
- 1e drie vrouwen
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 12 km is om 14.30 uur op het Paddock.