10 Engelse Mijl (16,1 km)

Voor iedere loper die net ietsje meer wil is er dit jaar de 10 Engelse Mijl. Op dit parcours haal je het maximale uit je deelname. 

Parcours

Vanuit de start in de pitstraat ontdek je het geheel vernieuwde Formule 1 circuit van Zandvoort. Geen meter is hier hetzelfde, de vele bochten en hoogteverschillen maken de eerste 4 km spectaculair en uitdagend tegelijk. Door de opzwepende beats van de DJ’s ga je vanzelf harder lopen. Je verlaat het circuit via het paddock richting de Driving Experience. Schrik niet als je hier voorbij wordt gesneld door een bolide van Slotemaker. Hierna volg je het parcours richting strand, 2 km lang hoor je de golven van de Noordzee terwijl je langs de hipste strandtenten van Nederland loopt. 

Waar het 12 km parcours het strand verlaat ga jij nog een stukje door. Ten zuiden van Zandvoort verlaat je het strand richting de Amsterdamse Waterleidingduinen. Met een beetje geluk zie je er Damherten grazen in dit beschermde natuurgebied. Het contrast met de kilometers die volgen is groot als je vervolgens het feestelijke centrum van Zandvoort binnen komt. Gooi je handen in de lucht in de Haltestraat en laat je aanmoedigen door de vele bewoners die je hier staan aan te moedigen. Na de feestelijke van Speijkstraat ga je vol gas richting de finishvlaggen op Circuit Zandvoort. Hier krijg je jouw welverdiende medaille en borrel je gezellig na op de paddocks. 

Start

Je start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak. Je kunt vanaf een half uur voor jouw start het startvak in. Het is toegestaan om in een latere groep te starten, eerder is niet mogelijk. 

Bekijk hier de plattegrond van de Paddocks en de startvakken.

Finish

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je jouw welverdiende medaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

Overige deelnemersinformatie

Medaille graveren
Wist je dat je jouw naam en tijd op jouw medaille kunt laten graveren in de Paddock Club? Lees hier hoe dat werkt. 
Omkleden
Omkleden kan in de omkleedruimte op Paddock 2 of in Sporthal Korver. Hoe je hier komt, lees je bij bereikbaarheid. Douchen is ook mogelijk bij Sporthal Korver.
Kledinginname
Je kleding kan je inleveren bij de kledinginname op het Circuit Zandvoort. De kledinginname vind je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.
Lockers
Tegenover de kledinginname worden kluisjes geplaatst. De kosten voor het huren van een kluisje zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend.

Verzorgingsposten

Onderweg kom je verschillende pitstops tegen waar jij even kunt bijtanken. Hier vind je ook toiletten en een medische post.
PITSTOP FUEL
4 km - Isostar Drink en Energy Gel
8 km - Isostar Drink en Energy Bar
12 km - Isostar Drink en Energy Gel
Finish - Flesje Isostar en Snelle Jelle