10 Engelse Mijl (16,1 km)

De Zandvoort Circuit Run vindt plaats op zondag 29 maart. Het inschrijfgeld bedraagt €22,95. 

Parcours

Het parcours in Zandvoort staat bekend om de start- en finish van de unieke locatie: Circuit Zandvoort. Na de start vanuit de pitstraat wordt er een gehele ronde over het legendarische circuit afgelegd. Vlak voordat de pitboxen in zicht komen, wordt het circuit verruild voor de Boulevard. Na de eerste kilometers op de verharde grond onder de voeten te hebben gehad, volgt de opgang om het strand op te gaan. Na het strand komen de prachtige duinen in zicht en ga je over het slingerende fietspad richting de Zuid-Boulevard. Vervolgens kom je aan in het sfeervolle centrum van Zandvoort waar de bewoners het dorp ombouwen tot een feestlocatie. De finish is vervolgens voor de eretribune op het circuit, waar jullie het circuit opgewarmd achterlaten voor de Formule 1 coureurs. 

Start en finish

Start

De 10 Engelse Mijl (16,1 km) start om 12.00 uur vanaf Circuit Zandvoort. 

Finish

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

Startvakken

Je start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak. Je kunt vanaf een half uur voor jouw start het startvak in. Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.

Starttijden

10 ENGELSE MIJL   
STARTTIJDONDERDEELSTARTNUMMERKLEUR VAK
12.00 uurWedstrijd16.000 – 16.999Geel
12.02 uurBusiness Run, Le Champion Leden, Runner’s World abbonees17.000 – 18.499Groen
12.05 uurRecreatiegroep 118.500 – 19.999Oranje

Kleed- en douchegelegenheid

Douchegelegenheid
Er is tijdens de Zandvoort Circuit Run geen mogelijkheid tot douchen.

Lockerwagen
Tegenover de kledinginname wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend.

Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.

Kledinginname
Je kleding kan je inleveren bij de Kledinginname op het Circuit Park Zandvoort. De Kledinginname is gelegen nabij de Runnerstent op Paddock 2. Als je via de hoofdingang en de toegangsweg naar het circuit loopt, dan kom je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Verzorgingsposten

Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.

 

FINISH

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. Het prijzenschema volgt binnenkort. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt.