Bereikbaarheid

Per trein
Zandvoort is per trein goed bereikbaar. Het treinstation bevindt zich op loopafstand (ca. 900 meter) van het Circuit Park. Wij adviseren je dan ook nadrukkelijk gebruik te maken van deze mogelijkheid in het kader van verkeersbeperkingen in Zandvoort door het evenement (zie www.9292ov.nl). Ondanks de extra treinen kan het op bepaalde momenten erg druk worden in de trein naar Zandvoort, dus neem ruim de tijd voor jouw reis.

P+R locaties
Reis je toch met de auto, maak dan gebruik van de onderstaande P+R-locaties, waarvandaan je op de trein naar Zandvoort kunt stappen. Je kunt ook gebruik maken van een P+R bij jou in de buurt.

  • P+R parkeerplaats Amsterdam-Sloterdijk: betaald parkeren, 200 beschikbare plaatsen;
  • P+R parkeerplaats Haarlem Spaarnwoude: gratis, 100 beschikbare plaatsen;
  • P+R parkeerplaats Heiloo: gratis, 234 beschikbare plaatsen;
  • P+R parkeerplaats Castricum: gratis, 265 beschikbare plaatsen;
  • P+R parkeerplaats Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid en Bloemendaal: gratis, 40 beschikbare plaatsen per station.

Looproute vanaf het station
Circuit Park Zandvoort ligt op 10 minuten loopafstand vanaf het NS Station. Op het stationsplein ga je naar rechts en loop je over de Van Speijkstraat. Aan het einde van de weg steek je schuin over langs het tankstation en vervolg je de weg (Burgemeester van Alphenstraat). Na 500 m zie je aan de rechterkant de ingang van het Circuit Park Zandvoort. Hier is de start van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run.

NS Hup-On Hup-Off express
Op zondag rijdt de NS met een speciaal ontwikkelde trein, namelijk met de zogenoemde NS Hup-On Hup-Off express. Deze trein biedt plek aan 45 reizigers en heeft open ramen. De machinist van dit treintje brengt naar hartenlust verzoeknummers ten gehore. De NS Hup-On Hup-Off express pendelt tussen 10.00 en 12.00 uur naar de start en finish op het Circuit Park Zandvoort. Vanaf 15.10 tot 17.00 uur brengt de gratis Hup trein je weer naar station Zandvoort.

Per fiets
Woon je in de buurt? Kom dan met de fiets! Het is mogelijk de fiets te parkeren bij Parking B. Hier zal een fietsenstalling worden ingericht. Stallen is op eigen risico. Er mogen géén fietsen worden geparkeerd op Paddock 1 en 2.

Per bus
Zandvoort is bereikbaar met buslijn 80. Lijn 80 rijdt vanaf de Marnixstraat in Amsterdam via Haarlem Spaarnwoude, Heemstede/Aerdenhout naar het centrum van Zandvoort. Vanaf het centrum kun je lopend naar het circuit (10 minuten). Voor actuele reistijden kijk je op www.9292ov.nl.

Betaald parkeren
Kom je met de auto naar Zandvoort, dan dien je rekening te houden met betaald parkeren. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw auto te parkeren.

1) Circuit Park Zandvoort
Op het circuit kan geparkeerd worden voor € 10,-. Neem hiervoor gepast geld mee, er is géén pin. Toegang is via de hoofdingang van het Circuit Park Zandvoort. Alle parkeeropbrengsten zijn bestemd voor het goede doel.

Belangrijk: de toegang tot het Circuit Park Zandvoort is, i.v.m. de doorkomst van de 21,1 en 12 km, tussen 11.45 en 15.30 uur afgesloten voor al het autoverkeer. NB. Uitgaand verkeer richting Bloemendaal is mogelijk vanaf 14.15 uur. Wij adviseren deelnemers aan de Kids Circuit Run, 5 km NIET op het circuit te parkeren.

2) Boulevard Barnaart Noord
Parkeren kan bij Barnaart Noord, Boulevard 1-7, gelegen aan de Boulevard tussen Bloemendaal en Zandvoort. De kosten bedragen € 2,20 per uur. Een dagkaart kost € 12,-. Bij de automaat kan je betalen met munten of chipkaart. Ter hoogte van Boulevard 4 kan je eenvoudig op het circuit komen via de zij-ingang. Volg het wandelpad, deze komt uit op Parking A bij de eretribune.

3) Woonwijk Zandvoort Noord bij ‘Duintjesveld’
Parkeren is ook mogelijk in de woonwijk Zandvoort Noord, bij ‘Duintjesveld’. Bij binnenkomst van Zandvoort volg je de borden ‘Duintjesveld’. Parkeren is kosteloos. Je bevindt je dichtbij Sporthal Korver waar tevens gebruik kan worden gemaakt van kleedruimten en douches.

Ingang Circuit voetgangers
De toegang van Circuit Park Zandvoort is voor alle deelnemers via de hoofdingang van het circuit. Via de hoofdingang volg je de toegangsweg door de tunnel en kom je op Paddock 2. Deelnemers die de auto parkeren bij Boulevard Barnaart Noord lopen via de zij-ingang over het wandelpad en komen uit bij de eretribune. Via de looproute kom je op Paddock 2, daar bevinden zich o.a. de Verkleedtent/Runnerstent en Kledinginname. Vanaf Paddock 2 loop je naar de starts op Paddock 1.

Terugreis, neem de tijd
Neem de tijd voor jouw terugreis. Het zal namelijk druk zijn op het spoor en op de weg. Geniet dus nog even na van het Dorpsfeest in het centrum van Zandvoort of bij één van de vele strandpaviljoens. Er zijn vele terrasjes en ook wordt er bij diverse restaurants het speciale Zin in Zandvoort Menu aangeboden à € 22,50.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief