Parcours

Zandvoort Circuit Run_2017 12kmVoor de 12 km is een aantrekkelijk, uiterst afwisselend parcours samengesteld bestaande uit 4 km over het circuit, 4 km over strand en de boulevard, en tot slot 4 km door het centrum van Zandvoort.

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een hele ronde van 4 km over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit biedt de loper een boeiende afwisseling.

Na het Circuit wordt richting de Boulevard gelopen en gaat men over het strand in zuidelijke richting. Na 3 km strandparcours wordt de sfeervolle Zuid-Boulevard bereikt, waar langs het duingebied teruggelopen wordt door het sfeervolle centrum van Zandvoort. Het gezellige centrum vormt door muziekbands en veel publiek een onvergetelijke doorkomst. De finish van de loop wordt daarna weer bereikt op het Circuit op het lange rechte stuk voor de eretribune.

Pitstops
Op het parcours van de 12 km zijn twee pitstops ingericht: net na het 4 km-punt (bij de in/uitgang van het circuit) en bij het 8 km-punt (Brederodestraat). Hier wordt bij de eerste kramen Isostar en bij de volgende kramen water uitgedeeld. Op Paddock 1, na de finish, wordt ook een waterpost ingericht.

Tijdslimiet
Er geldt een tijdslimiet van 105 minuten na de laatste start.

Tijdklokken en registratie
Bij de start, de finish en op het 4 en 8 km-punt staan tijdklokken opgesteld.

Kilometerborden
Het parcours is voorzien van kilometerborden, deze staan aan de rechterzijde van het parcours.

Rechts houden
Voor een betere doorstroming op het parcours dienen langzamere lopers zoveel mogelijk rechts te houden, zodat er links ingehaald kan worden.

Niet afsnijden
Het is niet toegestaan om de bochten op het circuit af te snijden!

Getij
Het water staat om 17.45 uur op de laagste stand en om 10.16 uur is het hoogtij. Als loper krijg je dus te maken met aflopend water.

Laat geen afval achter
Bij elke verzorgingspost staan afvalbakken en soms ook op andere plaatsen. Wij vragen je nadrukkelijk hier gebruik van te maken en geen afval op het strand of in de duinen achter te laten.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief