• Nieuws
  • Top 5 redenen om erbij te zijn in Zandvoort!

Top 5 redenen om erbij te zijn in Zandvoort!

Meedoen aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run is een belevenis! Nog niet ingeschreven? Lees hier de top 5 redenen om er bij te zijn dit jaar!

1. Loop op een Formule 1 circuit

In 1985 vond de laatste Formule 1 Grand Prix plaats op dit circuit. Je start vanuit de Pitstraat en krijgt een unieke kans om dit legendarische circuit te verkennen. En grote kans dat de Formule 1 volgend jaar terugkeert naar Zandvoort. Dat wordt bekend gemaakt op de dag dat jij door de Tarzanbocht rent.

2. Loop over het meest afwisselende parcours van Nederland

Geen kilometer is hetzelfde op dit bijzonder afwisselende hardloopparcours van de 12 km en halve marathon. De bochten en heuvels van het circuit ruil je al snel in voor het strand en zelfs de duinen als je meedoet aan de halve marathon. De natuur rondom Zandvoort is prachtig. Al snel bereik je de boulevard en loop je dwars door het feestelijke centrum van Zandvoort. De zwart-wit geblokte finishstreep ligt voor de hoofdtribune van het circuit. Lopen op dit parcours is een belevenis!

3. Een dagje uit voor de hele familie

De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is een dagje uit voor de hele familie. Het programma start ’s morgens met de Kids Circuit Run, daarna loop je zelf de 5 of 12 km of halve marathon, terwijl de kids zich vermaken in het Reuzenrad op Paddock 2 of een kijkje nemen bij de Dorpsfeesten in het centrum van Zandvoort. Tijdens dit weekend is de officiële opening van het strandseizoen. De dag sluit je af bij de gezellige horeca met het Zandvoort Menu, dat de horecaondernemers in Zandvoort speciaal voor dit weekend hebben samengesteld. En wist je dat Le Champion in dit weekend ook een fiets- en wandelevenement organiseert in Zandvoort?

4. Hardlopen in een festivalsfeer

Laat je verrassen door de hippe foodtrucks die dit weekend op de paddocks van Circuit Zandvoort staan en loop mee op de beats van de vele DJ’s en artiesten. Ga op de foto met een Ferrari of Lamborghini. Zie je zelf terug op de cover van Runner’s World Magazine en drink een drankje in de voorjaarszon met de relaxte klanken van Beatford. Een unieke combi van het circuit, mooie auto’s, sporten en gezelligheid. De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is hot!

5. Naar Zandvoort reis je relaxed met de trein

Zandvoort is uitstekend bereikbaar met de trein. In slechts een half uur reis je vanuit Amsterdam naar Zandvoort. De NS zet zondag 31 maart extra treinen in en er is een bijzonder ontvangst voor je geregeld op het station in Zandvoort. Op de terugweg in de trein heb je alle tijd om jouw actiefoto’s en video’s te bekijken in de handige Zandvoort Circuit Run app.