• Nieuws
  • TDR-talenten starten tijdens Runner’s World Zandvoort Circuit Run

TDR-talenten starten tijdens Runner’s World Zandvoort Circuit Run

De talenten van Team Distance Runners (TDR) komen op zondag 31 maart in actie tijdens de 12e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het hardloopcollectief uit Castricum en organisator Le Champion hebben al een aantal jaar een samenwerking met elkaar om de loopsport in Noord-Holland verder te promoten. De grootste TDR-talenten Bram Anderiessen en Britt Ummels gaan strijden voor een podiumplek tijdens de 12 km wedstrijd. Daarnaast doen er nog eens ruim 35 andere TDR-atleten mee aan de 12 of 5 km afstand. Bij het hoofdonderdeel is Stan Niesten ook een kanshebber voor het podium.

De hoofdafstand van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run is de 12 km, een afstand waarbij de klassering belangrijker is dan de eindtijd. Het parcours is met diverse ondergronden zoals circuit, strand en klinkers, erg uitdagend. Op zondag 31 maart debuteert Bram Anderiessen vanuit de Pitstraat op het circuit. Anderiessen is dit jaar sterk begonnen, met winst bij de Abdijcross en Mastboscross. Hij won daarna op het NK indoor 3.000 meter het zilver. Zijn tijd van 7.55,46 was goed voor een PR én liep met deze tijd bovendien onder de EK limiet. En dus mocht hij in Glasgow Nederland vertegenwoordigen op deze afstand. Helaas kwam hij hier niet verder dan de series.

Ook Stan Niesten maakt zijn debuut in Zandvoort en verkeert net als Anderiessen in zeer goede vorm. Tijdens de NN Egmond Halve Marathon kwam hij als tweede Nederlander over de finish en tijdens de Groet uit Schoorl Run behaalde hij knap het brons op het NK 10 km (29.03). Naast deze twee Nederlandse heren maakt ook een aantal sterke Afrikaanse en Belgische atleten hun opwachting in de Noord-Hollandse badplaats, zoals Danil Kiprotich, Stefan van den Broeck en Kjell D’Hondt.

Bij de vrouwen staat Britt Ummels voor de derde keer aan de start van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. De TDR-atlete behaald in zowel 2017 als 2018 de vijfde plek. Ummels won net als haar teamgenoot Anderiessen dit jaar de Mastboscross en het zilver op het NK indoor 3.000 meter. Tijdens de Groet uit Schoorl Run verbeterde ze haar PR op de 10 km naar 34.37 minuten. De snelste vrouw op de startlijst is het Keniaanse talent Judicah Nyabera.

De 12 km wedstrijd gaat om 13.00 uur van start op het circuit van Zandvoort. In totaal staan er 12.000 hardlopers aan de start van de diverse afstanden: de halve marathon, 12 en 5 km én Kids Circuit Run. Voor de Kids Circuit Run kan ter plaatse nog worden ingeschreven, voor de overige afstanden is de inschrijving gesloten.