• Parcours

Parcours

Voor de halve marathon is een aantrekkelijk, uiterst afwisselend en uitdagend parcours samengesteld over het circuit, het strand, het duingebied en het centrum van Zandvoort.

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een korte ronde over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit biedt de loper een boeiende afwisseling.

Na het circuit wordt in noordelijke richting over de boulevard gelopen en gaat men via een steile strandopgang over het strand in zuidelijke richting. Na 8 km strandparcours volgt een behoorlijk steile strandafgang met uitzicht op het duingebied en de stad Haarlem in het vergezicht. Via het slingerende en heuvelachtige fietspad met in de verte uitzicht op de markante watertoren van Zandvoort wordt de Zuid-Boulevard bereikt. Waarna vervolgens het parcours door het sfeervolle centrum van Zandvoort loopt. De muziekbands en het publiek zorgen voor een onvergetelijke doorkomst. De finish is tenslotte weer op het circuit, vlak voor de eretribune.

Pitstops
Op het parcours van de halve marathon zijn vier pitstops ingericht: net na het 3 km-punt (bij de in/uitgang van het circuit), op het strand bij het 9 km-punt, in de duinen voor het 13 km-punt en bij het 17 km-punt (Brederodestraat). Naast water, Isostar en fruit krijg je op het 9 en 13 km-punt een Isostar reep. Op Paddock 1, na de finish, wordt ook een waterpost ingericht.

Tijdslimiet
Er geldt een tijdslimiet van 180 minuten (drie uur) na de laatste start. Let op! Passeer je op het strand het 7 km-punt na 13.30 uur, dan ben je verplicht om over te stappen naar het 12 km parcours.

Tijdklokken en registratie
Bij de start, het 2,5 km-punt, het 10,5 km-punt (kwart marathon), het 17 km-punt en bij de finish staan tijdklokken opgesteld.

Kilometerborden
Het parcours is voorzien van kilometerborden, deze staan aan de rechterzijde van het parcours.

Rechts houden
Voor een betere doorstroming op het parcours dienen langzamere lopers zoveel mogelijk rechts te houden, zodat er links ingehaald kan worden.

Niet afsnijden
Het is niet toegestaan om de bochten op het circuit af te snijden!

Getij 
Het water staat om 17.45 uur op de laagste stand en om 10.16 uur is het hoogtij. Als loper krijg je dus te maken met aflopend water.

Laat geen afval achter
Bij elke verzorgingspost staan afvalbakken en soms ook op andere plaatsen. Wij vragen je nadrukkelijk hier gebruik van te maken en geen afval op het strand of in de duinen achter te laten.