• Parcours halve marathon

Parcours halve marathon

Pitstops
Op het parcours van de halve marathon zijn vier pitstops ingericht: net na het 3 km-punt (bij de in/uitgang van het circuit), op het strand bij het 9 km-punt, in de duinen voor het 13 km-punt en bij het 17 km-punt (Brederodestraat). Naast water, Isostar en fruit krijg je op het 9 en 13 km-punt een Isostar reep. Op Paddock 1, na de finish, wordt ook een waterpost ingericht.

Tijdslimiet
Er geldt een tijdslimiet van 2 uur en 15 minuten na de laatste start. Let op! Passeer je op het strand het 7 km-punt na 13.30 uur, dan ben je verplicht om over te stappen naar het 12 km parcours.

Tijdklokken en registratie
Bij de start, het 2,5 km-punt, het 10,5 km-punt (kwart marathon), het 17 km-punt en bij de finish staan tijdklokken opgesteld.

Kilometerborden
Het parcours is voorzien van kilometerborden, deze staan aan de rechterzijde van het parcours.

Rechts houden
Voor een betere doorstroming op het parcours dienen langzamere lopers zoveel mogelijk rechts te houden, zodat er links ingehaald kan worden.

Niet afsnijden
Het is niet toegestaan om de bochten op het circuit af te snijden!

Getij 
Het water staat om 05.44 uur op de laagste stand en om 11.34 uur is het hoogtij. Als loper krijg je dus te maken met hoog water op het strand.

Laat geen afval achter
Bij elke verzorgingspost staan afvalbakken en soms ook op andere plaatsen. Wij vragen je nadrukkelijk hier gebruik van te maken en geen afval op het strand of in de duinen achter te laten.