• Nieuws
  • Parcours halve marathon vernieuwd

Parcours halve marathon vernieuwd

Vorig jaar werd de halve marathon succesvol aan het programma toegevoegd. Het parcours bleek echter net iets te lang voor een ‘echte’ halve marathon. Op basis van deze ervaring wordt er nu een korter rondje op het circuit gelopen, waardoor de afstand uitkomt op een daadwerkelijke 21,1 km. Goed nieuws dus voor alle fanatieke hardlopers! 

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit park Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een korte ronde over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit biedt de loper een boeiende afwisseling.

Na het circuit wordt richting de boulevard gelopen en gaat men over het strand in zuidelijke richting. Na 8 km strandparcours volgt een behoorlijk steile strandafgang met uitzicht op het duingebied en de stad Haarlem in het vergezicht. Via het slingerende en heuvelachtige fietspad met in de verte uitzicht op de markante watertoren van Zandvoort wordt de Zuid-Boulevard bereikt. Waarna vervolgens het parcours door het sfeervolle centrum van Zandvoort loopt. De muziekbands en het publiek zorgen voor een onvergetelijke doorkomst. De finish is tenslotte weer op het circuit, vlak voor de eretribune.

Inschrijven

Ook meedoen aan deze afwisselende en uitdagende halve marathon? Schrijf je dan hier in! Naast de halve marathon staat er ook een 5 en 12 km op het programma en voor kinderen de Kids Circuit Run.