• Meer info

Meer info

Historie

In 2002 werden bij Le Champion de eerste ideeën gevormd voor een nieuw hardloopevenement in Zandvoort. In eerste instantie werd aan Zandvoort gedacht als alternatieve locatie voor de Halve Marathon van Egmond door geluiden over mogelijke sluiting van de sporthal in Egmond. De sluiting van de sporthal ging destijds niet door, waardoor Egmond de thuisbasis blijft voor de winterklassieker van Le Champion. Een door een medewerker van Le Champion opgevangen radio interview, waarin de gemeente Zandvoort aangeeft zich als welness- en sportgemeente te willen profileren, overtuigde Le Champion haar plannen in Zandvoort door te zetten. Niet meer als alternatief voor ‘Egmond’, maar als eigen groots jaarlijks terugkerend evenement.

De plannen ontpoppen zich voor een groots en onderscheidend loopevenement aan het  begin van de lente. Le Champion heeft al 40 jaar zo’n dergelijk evenement in Egmond. De PWN Egmond Halve Marathon vindt plaats midden in de winter, een echte winterklassieker. Zandvoort moest echter anders worden, want er werd gekozen voor een datum aan het begin van de lente. Een echte voorjaarsklassieker met een uitdagend en afwisselend parcours door het centrum van Zandvoort en met start en finish op het Circuit Park Zandvoort. Bewust is voor Zandvoort gekozen, om het bewegen in een gezonde omgeving optimaal tot haar recht te doen komen. Bovendien heeft Zandvoort grote aantrekkingskracht als (internationale) badplaats en speelt een goede bereikbaarheid (zowel parkeercapaciteit als een NS station in het centrum) een bepalende rol. Ook zijn er uitgebreide verblijfsmogelijkheden in Zandvoort en in de omgeving.

In 2006 en 2007 worden gesprekken gevoerd met de Rotaryclub Zandvoort om tot samenwerking te komen bij het evenement op het gebied van Fundraising tijdens het evenement. Uniek zijn destijds de plannen voor het organiseren van de Grand Prix Marathon Estafette waarbij teams bestaande uit 10 deelnemers in estafette vorm op het circuit gezamenlijk een hele marathon afleggen. Le Champion en Rotary komen tot een goede vorm van samenwerking. Om het evenement te kunnen realiseren gaan Rotary en Le Champion in gesprek met het Circuit Park Zandvoort. Verder wordt naarstig gezocht naar sponsoren die het evenement financieel mogelijk kunnen maken. Medio 2007 zorgen de gemeente Zandvoort met het verstrekken van een startsubsidie én het loopmagazine Runner’s World voor het daadwerkelijk doorgaan van het evenement onder de naam Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Het concept van de Grand Prix Marathon Estafette wordt onderdeel van het evenement, naast een loopafstand van 12 kilometer en een 5 kilometer afstand op het circuit. De inschrijving ging destijds open op 18 november 2007 voor de allereerste editie op zondag 30 maart 2008. Een ongekend aantal van bijna 10.000 lopers vanuit binnen- en buitenland komt op de laatste zondag van maart om deze eerste editie mee te maken. Inmiddels is het evenement niet meer van de kalender weg te denken en vierde zij in 2012 haar eerste lustrum.

Vanaf 2011 organiseert Le Champion op de zaterdag voor de Zandvoort Circuit Run de eerste editie van het wandelevenement 30 van Zandvoort en vanaf 2013 wordt de eerste editie van het fietsevenement Omloop van Zandvoort georganiseerd.

Lees hier meer over de historie van het evenement

Sportvoeding

Op zoek naar de beste sportvoeding? Isostar is één van de sportmerken met een uitgebreid assortiment voor iedereen die op zoek is naar producten aangepast aan de specifieke behoeftes van jouw lichaam. Zo zijn er voedingsmiddelen die je gebruikt voor, tijdens en na de training of wedstrijd. Bekijk hier alle Isostar producten, die jou kunnen helpen met betere prestaties.

Medische verzorging

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is op vele plaatsen langs het parcours aanwezig. Daarnaast is het Rode Kruis ook bij de finish en op het Circuit aanwezig. Heb je onderweg dringend medische hulp nodig en bevind je je niet bij een Rode Kruis post, dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 06-37475883.

Verkleden

Wil je gebruik maken van faciliteiten om je te verkleden, dan bieden wij verschillende mogelijkheden. Bij alle kleedruimten is het achterlaten van kleding en/of je sporttas voor eigen risico.

De Beach Factory Center Parcs
Als je met de trein reist, dan kun je gebruik maken van de speciale kleedruimte in de Beach Factory van Center Parcs. De Beach Factory ligt op de looproute van NS station Zandvoort naar het Circuit Park Zandvoort. Bij binnenkomst kun je gebruik maken van de mogelijkheid om je te verkleden op de squashbanen. Je kunt bovendien gebruik maken van de horecavoorzieningen. De Beach Factory ligt op 500 meter afstand van het Circuit Park Zandvoort en is open tussen 9.00 en 17.00 uur.

Center Parcs Park Zandvoort
Beach Factory
Trompstraat 2
2041 JB Zandvoort

Sporthal Korver
Wil je je verkleden en bovendien gebruik maken van douches, dan kun je kiezen voor Sporthal Korver. De sporthal is gelegen aan de oostzijde van het Circuit Park Zandvoort. Kom je met de auto, dan volg je de borden ‘Duintjesveld' in Zandvoort. De parkeergelegenheid direct bij Sporthal Korver is beperkt, echter in de nabij gelegen woonwijk zijn voldoende parkeerplekken. Vanaf Sporthal Korver kun je via het aangegeven wandelpad door de duinen (afstand 600 meter) naar de hoofdingang van Circuit Park Zandvoort lopen. Sporthal Korver is open tussen 9.00 en 17.00 uur.

Sporthal Korver
Duintjesveldweg 1/A
2041 TZ Zandvoort

Kleedruimte Business Run 12 km, 10 Engelse Mijl (16,1 km) & 4 km (One Lap)
Businessteams kunnen zich verkleden in de Pitboxen (Paddock 1). De Pitboxen zijn speciaal ingericht voor de businessteams. De contactpersoon van jouw bedrijf weet welke Pitbox bestemd is voor jouw team.

Lockerwagen

Tegenover de kledinginname wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend.
Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.

Kledinginname

Kledinginname ZCR

Je kleding kan je inleveren bij de Kledinginname op het Circuit Park Zandvoort. De Kledinginname is gelegen nabij de Runnerstent op Paddock 2. Als je via de hoofdingang en de toegangsweg naar het circuit loopt, dan kom je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Statistieken

Wil je de statistieken van eerdere jaren bekijken? Klik dan hier.