Parcours

De hoofdafstand van de Runner’s World Zandvoort Circuit is de 12 km, ook als officiële wedstrijd. Zoek je meer uitdaging? Kies dan voor de afwisselende halve marathon. De 5 km is er voor beginnende hardlopers en liefhebbers van de korte afstand. Tenslotte is er voor de jeugd een Kids Circuit Run.

Parcours 12 km

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een hele ronde van 4 km over het legendarische racecircuit afgelegd. Hierna wordt richting de Boulevard gelopen en gaat men over het strand in zuidelijke richting. Na 3 km strandparcours wordt de sfeervolle Zuid-Boulevard bereikt, waar langs het duingebied teruggelopen wordt door het sfeervolle centrum van Zandvoort. De finish van de loop wordt daarna weer bereikt op het circuit op het lange rechte stuk voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de 12 km.

Parcours halve marathon

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een korte ronde over het legendarische racecircuit afgelegd. Na het circuit wordt in noordelijke richting over de boulevard gelopen en gaat men via een steile strandopgang over het strand in zuidelijke richting. Na 8 km strandparcours volgt een behoorlijk steile strandafgang met uitzicht op het duingebied en de stad Haarlem in het vergezicht. Via het slingerende en heuvelachtige fietspad met in de verte uitzicht op de markante watertoren van Zandvoort wordt de Zuid-Boulevard bereikt. Waarna vervolgens het parcours door het sfeervolle centrum van Zandvoort loopt. De finish is tenslotte weer
op het circuit, vlak voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de halve marathon.

Parcours 5 km

Het 5 km parcours van de Runner’s World Zandvoort Circuit speelt zich volledig af op het Circuit Zandvoort. Voorafgaand aan jouw start worden de spieren opgewarmd met een gezamenlijke warming-up onder leiding van ervaren instructeurs van Kenamju Zandvoort.

Na het startschot vanuit de indrukwekkende Pitsstraat volgt na 200 meter de scherpe Tarzanbocht en kort daarna de Hunzerug. Slingerende kilometers en kleine klimmetjes dagen je vervolgens uit om de snelste versie van jezelf te laten zien.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de 5 km.