Parcours

Op 31 maart 2019 vindt de 12e editie van Runner’s World Zandvoort Circuit run plaats. Het is een aantrekkelijk, afwisselend en uitdagend parcours. Er staan verschillende afstanden op het programma; 21,1 km, 12 km of 5 km. De ideale afstand voor gevorderden hardlopers of voor liefhebbers van een kortere afstand.

Parcours halve marathon

Voor de halve marathon is er een aantrekkelijk, uiterst afwisselend en uitdagend parcours samengesteld over Circuit Zandvoort, het strand, het duingebied en het centrum van Zandvoort.

Na de start vanuit de Pitstraat op Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een korte ronde over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit biedt de loper een boeiende afwisseling.

Na het circuit wordt in noordelijke richting over de boulevard gelopen en gaat men via een steile strandopgang over het strand in zuidelijke richting. Na 8 km strandparcours volgt een behoorlijk steile strandafgang met uitzicht op het duingebied en de stad Haarlem in het vergezicht. Via het slingerende en heuvelachtige fietspad met in de verte uitzicht op de markante watertoren van Zandvoort wordt de Zuid-Boulevard bereikt. Waarna vervolgens het parcours door het sfeervolle centrum van Zandvoort loopt. De muziekbands en het publiek zorgen voor een onvergetelijke doorkomst. De finish is tenslotte weer
op het circuit, vlak voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours.

 

Parcours 12 km

Voor de 12 km is een aantrekkelijk, uiterst afwisselend parcours samengesteld bestaande uit 4 km over het circuit, 4 km over strand en de boulevard, en tot slot 4 km door het centrum van Zandvoort.

Na de start vanuit de Pitstraat op Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een hele ronde van 4 km over het spannende racecircuit afgelegd. Het uitdagende en heuvelachtige traject met uitzichten op duintoppen en karakteristieke onderdelen van het racecircuit biedt de loper een boeiende afwisseling.

Na het circuit wordt richting de Boulevard gelopen en gaat men over het strand in zuidelijke richting. Na 3 km strandparcours wordt de sfeervolle Zuid-Boulevard bereikt, waar langs het duingebied teruggelopen wordt door het sfeervolle centrum van Zandvoort. Het gezellige centrum vormt door muziekbands en veel publiek een onvergetelijke doorkomst. De finish van de loop wordt daarna weer bereikt op het circuit op het lange rechte stuk voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours.

Parcours 5 km

Het 5 km parcours van de Runner’s World Zandvoort Circuit speelt zich volledig af op het Circuit Zandvoort. Voorafgaand aan jouw start worden de spieren opgewarmd met een gezamenlijke warming-up onder leiding van ervaren instructeurs van Kenamju Zandvoort.

Na het startschot vanuit de indrukwekkende Pitsstraat volgt na 200 meter de scherpe Tarzanbocht en kort daarna de Hunzerug. Slingerende kilometers en kleine klimmetjes dagen je vervolgens uit om de snelste versie van jezelf te laten zien.

Er wordt vervolgens een kleine uitstap gemaakt buiten het circuit, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het duingebied en de Noordzee. Bij bocht 9 gaat het parcours
weer terug het racecircuit op, om tenslotte
via de Arie Luyendijkbocht vlak voor
de eretribune te finishen.

Klik hier voor meer informatie over het parcours