Halve marathon

21,1 km 31 maart 2019 € 22,50
Schrijf je nu in!

Parcours

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een korte ronde over het legendarische racecircuit afgelegd. Na het circuit wordt in noordelijke richting over de boulevard gelopen en gaat men via een steile strandopgang over het strand in zuidelijke richting. Na 8 km strandparcours volgt een behoorlijk steile strandafgang met uitzicht op het duingebied en de stad Haarlem in het vergezicht. Via het slingerende en heuvelachtige fietspad met in de verte uitzicht op de markante watertoren van Zandvoort wordt de Zuid-Boulevard bereikt. Waarna vervolgens het parcours door het sfeervolle centrum van Zandvoort loopt. De finish is tenslotte weer
op het circuit, vlak voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de halve marathon.

Start & finish

Startbewijs

Jouw startnummer wordt in de week van het evenement per post thuisgestuurd. Mocht je het startnummer onverhoopt niet ontvangen, kom dan op 31 maart naar de helpdesk. De helpdesk vind je in de Runnerstent op Paddock 2.

Gegevens achterop startnummer

Om bij een ongeval adequaat te kunnen handelen, is het zeer belangrijk om achterop het startnummer jouw naam, een tijdens de loop bereikbaar telefoonnummer en medische gegevens te noteren.

Start

De start en finish van alle onderdelen is op het Circuit van Zandvoort. De starts vinden plaats vanuit de spectaculaire Pitstraat, de finish is voor de indrukwekkende eretribune op het racecircuit.

Je start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak. Je kunt vanaf een half uur voor jouw start het startvak in.

Om 11.00 uur wordt een speciale warming-up in de Pitstraat (startvak) aangeboden door sportcentrum Kenamju Zandvoort. Doe mee en sta goed opgewarmd aan de start van de 5 km.

Let op! Het is beslist niet toegestaan in een eerdere startgroep te starten. Starten in een latere startgroep is wel mogelijk. Het is daarnaast ook toegestaan om een kortere afstand te lopen, dan waarvoor je hebt ingeschreven.

Finish

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

Bekijk hier de after movie van 2018!