Halve marathon

Tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run kun je kiezen voor de halve marathon, een van de afstanden naast de hoofdafstand de 12 km. Vanaf de pitstraat race je het legendarische circuit op en vervolg je jouw gekozen 21,1 km. 

Parcours halve marathon

Na de start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort wordt na passage van de Tarzanbocht een korte ronde over het legendarische racecircuit afgelegd. Na het circuit wordt in noordelijke richting over de boulevard gelopen en gaat men via een steile strandopgang over het strand in zuidelijke richting. Na 8 km strandparcours volgt een behoorlijk steile strandafgang met uitzicht op het duingebied en de stad Haarlem in het vergezicht. Via het slingerende en heuvelachtige fietspad met in de verte uitzicht op de markante watertoren van Zandvoort wordt de Zuid-Boulevard bereikt. Waarna vervolgens het parcours door het sfeervolle centrum van Zandvoort loopt.
De finish is tenslotte weer op het circuit, vlak voor de eretribune.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de halve marathon.

Start en finish

De start en finish van alle onderdelen is op het Circuit van Zandvoort. De starts vinden plaats vanuit de spectaculaire Pitstraat, de finish is voor de indrukwekkende eretribune op het racecircuit.

START 

Startvakken
Je start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak. Je kunt vanaf een half uur voor jouw start het startvak in. 

Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.

Starttijden

STARTTIJD ONDERDEEL STARTNUMMER KLEUR VAK
12.10 uur Snelle lopers 16.000 – 16.999 Geel
12.12 uur Business Run, Le Champion Leden, Runner’s World Abonnees 17.000 – 18.499 Groen
12.15 uur Recreatie 18.500 – 19.999  Oranje

Warming-up 

Om 11.55 uur wordt een speciale warming-up in de Pitstraat (startvak) aangeboden door sportcentrum Kenamju Zandvoort. Doe mee en sta goed opgewarmd aan de start van de halve marathon.

Kleed- en douchegelegenheid

Er is tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run geen mogelijkheid tot douchen.

Kledinginname

Je kleding kan je inleveren bij de Kledinginname op het Circuit Park Zandvoort. De Kledinginname is gelegen nabij de Runnerstent op Paddock 2. Als je via de hoofdingang en de toegangsweg naar het circuit loopt, dan kom je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Lockerwagen

Tegenover de kledinginname wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd. 

FINISH

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

  TIJDSLIMIET FINISH SLUIT
Halve marathon 3 uur 15.10 uur

Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. Kijk hier voor het prijzenschema. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt.