5 km

De 5 km, is een ideale afstand als je net begint met hardlopen. Wil je altijd al weten hoe het voelt om te racen over het circuit? Dan is de 5 km daar geschikt voor. 

Parcours

Het 5 km parcours van de Runner’s World Zandvoort Circuit speelt zich volledig af op het Circuit Zandvoort. Voorafgaand aan jouw start worden de spieren opgewarmd met een gezamenlijke warming-up onder leiding van ervaren instructeurs van Kenamju Zandvoort.

Na het startschot vanuit de indrukwekkende Pitsstraat volgt na 200 meter de scherpe Tarzanbocht en kort daarna de Hunzerug. Slingerende kilometers en kleine klimmetjes dagen je vervolgens uit om de snelste versie van jezelf te laten zien.

Klik hier voor meer informatie over het parcours van de 5 km.

Start & finish

De start en finish van alle onderdelen is op het Circuit van Zandvoort. De starts vinden plaats vanuit de spectaculaire Pitstraat, de finish is voor de indrukwekkende eretribune op het racecircuit.

START

Startvakken

Je start vanuit de Pitstraat op het Circuit Zandvoort. Bij de Pitboxen staan de kleuren aangegeven van de diverse startvakken, deze corresponderen met de kleur op jouw startnummer. Via deze pitboxen bereik je het juiste startvak. Je kunt vanaf een half uur voor jouw start het startvak in.

Let op! Het is beslist niet toegestaan in een eerdere startgroep te starten. Starten in een latere startgroep is wel mogelijk. Het is daarnaast ook toegestaan om een kortere afstand te lopen, dan waarvoor je hebt ingeschreven.

Starttijden

STARTTIJD ONDERDEEL STARTNUMMER KLEUR VAK
11.15 uur Business Run 11.000 – 11.999 Geel
11.17 uur Le Champion leden en Runner’s World abonnees 12.000 – 12.999 Groen
11.20 uur Recreatiegroep 1 13.000 – 14.499 Oranje
11.20 uur Recreatiegroep 2 14.500 – 15.499 Blauw

Warming-up

Om 11.05 uur wordt een speciale warming-up in de Pitstraat (startvak) aangeboden door sportcentrum Kenamju Zandvoort. Doe mee en sta goed opgewarmd aan de start van de 5 km.

Kleed- en douchegelegenheid

Er is tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run geen mogelijkheid tot douchen.

Kledinginname

Je kleding kan je inleveren bij de Kledinginname op het Circuit Park Zandvoort. De Kledinginname is gelegen nabij de Runnerstent op Paddock 2. Als je via de hoofdingang en de toegangsweg naar het circuit loopt, dan kom je op Paddock 2. Bij inlevering van je (kleding)tas krijg je een sticker op je startnummer geplakt. Na afloop kun je aan de hand van dit nummer je tas weer ophalen. Inlevering is wel op eigen risico.

Lockerwagen

Tegenover de kledinginname wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 2,00 borg wordt gerekend. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd. 

FINISH

De finish vindt plaats voor de eretribune op het Circuit Zandvoort. Na de finish loop je direct door naar de laatste pitstop en ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1 wordt een waterpunt ingericht.

  TIJDSLIMIET FINISH SLUIT
5 km 45 minuten 12.05 uur