Parcours

Het parcours van de 5 km is voor de editie van 2018 vernieuwd. Dit onderdeel van de Runner’s World Zandvoort Circuit speelt zich volledig af op het Circuit Zandvoort. Voorafgaand aan jouw start worden de spieren opgewarmd met een gezamenlijke warming-up onder leiding van ervaren instructeurs van Kenamju Zandvoort. Na het startschot vanuit de indrukwekkende Pitsstraat volgt na 200 meter de scherpe Tarzanbocht en kort daarna de Hunzerug. Slingerende kilometers en kleine klimmetjes dagen je vervolgens uit om de snelste versie van jezelf te laten zien. Er wordt vervolgens een kleine uitstap gemaakt buiten het circuit, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het duingebied en de Noordzee. Bij bocht 9 gaat het parcours weer terug het racecircuit op, om tenslotte via de Arie Luyendijkbocht vlak voor de eretribune te finishen.

Pitstops
Nabij het 3 km punt wordt een waterpost ingericht. Bij de finish ontvang je een herinneringsmedaille en een flesje Isostar. Op Paddock 1, na de finish, wordt ook een waterpunt ingericht.

Tijdslimiet
Er geldt een tijdslimiet van 45 minuten na de laatste start.

Tijdklokken en registratie
Bij de start en de finish staan tijdklokken opgesteld.

Kilometerborden
Alle rode kilometerborden zijn voor de 5 km en staan aan de rechterzijde van het parcours.

Rechts houden
Voor een betere doorstroming op het parcours vragen wij iedereen zoveel mogelijk rechts te houden, zodat er links ingehaald kan worden.

Niet afsnijden
Het is niet toegestaan om de bochten op het circuit af te snijden!

Laat geen afval achter
Bij elke verzorgingspost staan afvalbakken en soms ook op andere plaatsen. Wij vragen je nadrukkelijk hier gebruik van te maken en geen afval op het strand of in de duinen achter te laten.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief