• Nieuws
  • Inschrijving sluit maandag 18 maart, race jij mee?

Inschrijving sluit maandag 18 maart, race jij mee?

Op zondag 31 maart is het circuit van Zandvoort voor het 12e jaar op rij het terrein voor 13.000 deelnemers aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Meer dan ooit staat het racecircuit in de belangstelling, vanwege de mogelijke terugkeer van de Formule 1. Het zijn de scherpe bochten en uitdagende heuvels van het circuit die tijdens dit hardloopevenement garant staan voor een spectaculaire ervaring. In combinatie met kilometers over het strand, door de glooiende duinen achter Zandvoort en door het sfeervolle centrum van de badplaats wordt dit ook wel het meest afwisselende parcours van Nederland genoemd. Er staan een halve marathon, 12 km, 5 km én Kids Circuit Run op het programma. Er is voor iedere loper dus een geschikte afstand om het voorjaar goed mee te beginnen. Inschrijven voor het evenement van Le Champion kan t/m maandag 18 maart.

Het racecircuit van Zandvoort, waar volgend jaar mogelijk weer de eerste Formule 1 wedstrijd sinds 1985 zal plaatsvinden, staat tijdens deze voorjaarsklassieker centraal. Er wordt gestart vanuit de indrukwekkende Pitstraat en vervolgens kunnen alle deelnemers ervaren hoe het is om over het snelle asfalt hard te lopen. Deelnemers die kiezen voor de halve marathon of 12 km, lopen daarnaast ook over het strand met uitzicht op de skyline van Zandvoort, over de boulevard en door het gezellige centrum langs diverse optredens en enthousiaste supporters. De glorieuze finish is tenslotte voor de eretribune op het circuit.

Voor iedereen die liever een kortere afstand loopt, is er de 5 km met een vernieuwd parcours dat volledig op het circuit is uitgezet. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er de Kids Circuit Run 900 meter of 2,5 km.

Aangepast sporten
Dit jaar staan ook weer de Circuit Run Specials op het programma: een 900 meter en 4 km voor sporters met een beperking. Wheelers en kinderen met een racerunner kunnen meedoen aan deze specials. De Circuit Run Specials zijn ontstaan vanuit de samenwerking met het goede doel van dit jaar, Fonds Gehandicaptensport. Deze stichting zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken.

Inschrijven
Inschrijven voor alle afstanden, zowel individueel als Business Run, is t/m maandag 18 maart mogelijk. Alleen voor de Kids Circuit Run 0,9 en 2,5 km kan er op zondag 31 maart nog ter plaatse worden ingeschreven.

Sportief weekend in Zandvoort
Naast de Runner’s World Zandvoort Circuit Run organiseert Le Champion in hetzelfde weekend het wandelevenement 30 van Zandvoort (zaterdag 30 maart) en het fietsevenement Omloop van Zandvoort (zondag 31 maart). Tijdens het sportieve weekend komen 25.000 deelnemers in actie.