• Nieuws
  • Inschrijving voor editie 2019 van start

Inschrijving voor editie 2019 van start

Racen over het circuit van Zandvoort, maar dan op hardloopschoenen. Dat kan weer op zondag 31 maart 2019 tijdens de 12e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Naar verwachting staan er op deze dag 14.000 lopers in de startblokken voor een van de drie afstanden: de halve marathon, 12 of 5 km. Alle afstanden met start en finish op het legendarische circuit. De inschrijving voor alle afstanden is nu geopend.

Het circuit in de hoofdrol
De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is zeer geschikt voor hardlopers die op zoek zijn naar een uitdaging in het voorjaar. Deelnemers aan de 12 km, de hoofdafstand van het evenement, lopen door de scherpe bochten en over de heuvels van het circuit, over het strand en de boulevard van Zandvoort en door het gezellige centrum. In het dorp zorgen bewoners en horeca ieder jaar voor een feestelijk onthaal. De glorieuze finish is tenslotte voor de eretribune op het circuit. Niet voor niks wordt dit het meest afwisselende parcours van Nederland genoemd. Datzelfde gaat op voor de halve marathon, waarbij het parcours een extra lus over het strand en door het prachtige duingebied maakt.
Op het spectaculaire circuit kan eveneens een 5 km worden gelopen, de perfecte afstand voor beginnende hardlopers en liefhebbers van de korte afstand. Tenslotte is de jeugd natuurlijk ook welkom om te komen ‘racen’ op het circuit. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er de Kids Circuit Run 0,9 of 2,5 km.

Goede doel
Deelnemers aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run kunnen geld doneren aan Fonds Gehandicaptensport, het goede doel dat in samenwerking met Rotaryclub Zandvoort aan het evenement is verbonden. Deze stichting zet zich in voor de 1,7 miljoen sporters met een handicap. In het kader van de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport staan er ook twee onderdelen voor sporters met een beperking op het programma: de Circuit Run Specials 900 meter én 4 km.

Sportief weekend in Zandvoort
Naast de Runner’s World Zandvoort Circuit Run organiseert Le Champion in hetzelfde weekend het wandelevenement 30 van Zandvoort (zaterdag 30 maart) en het fietsevenement Omloop van Zandvoort (zondag 31 maart). Tijdens het sportieve weekend komen 25.000 deelnemers in actie.