Nieuws /

Pacing team voor de halve marathon

Het Runner’s World Pacing Team – powered by Odlo – is klaar voor de halve marathon! Jij ook? Let op: de zomertijd gaat in. Dit betekent dat de klok 1 uur vooruit gaat. Houd hier rekening mee zodat je de start niet mist!

Startvak en -tijd
Lopers met een startnummer voor het gele en groene vak mogen vanuit startvak oranje starten. Daarom starten alle pacers van het Runner’s World Pacing Team vanuit startvak oranje. Zo kan iedereen die dit wil met het Runner’s World Pacing Team meelopen. Voor en/of boven de ingang van het startvak worden twee borden geplaatst die duidelijk aangeven om welk startvak het gaat.

De start voor het oranje startvak is om 12.10 uur. De pacers gaan uiterlijk om 11.55 uur hun startvak in. Zij verzamelen tussen 11.55 uur en 11.40 op de paddock voor de pitboxen.

Herkenbaarheid
De pacers zijn duidelijk herkenbaar aan hun Odlo-tenue en een gekleurde ballon waarop de streeftijd staat vermeld. Hieronder staan de streeftijden en de kleur van de ballon:

1.30 – wit
1.35 – rood
1.40 – blauw
1.45 – paars
1.50 – groen
1.55 – oranje
2.00 – geel
2.10 – wit

Tijdens de wedstrijd
Het parcours van de halve marathon mag niet onderschat worden. Het circuit kent een paar gemene heuveltjes. Daarnaast is bijna 8 kilometer over het strand ook pittig. Om hun streeftijden te halen zullen de pacers de volgende tactiek volgen:

De eerste 4 kilometer op het circuit zullen iets sneller gelopen worden dan de streeftijd. Op het strand wordt gas teruggenomen om energie te sparen; lopen door het zand is zwaar. Want aan het einde van het strand wacht een korte gemene klim richting de duinen. Daar gaat het tempo weer iets omhoog om de verloren tijd goed te maken om de laatste 9 kilometer in het juiste tempo te lopen.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief