Nieuws /

Recordaantal deelnemers geniet van zonnige 10e editie

Vandaag kwam het recordaantal van ruim 14.000 hardlopers naar Zandvoort voor hun deelname aan de 10e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. De deelnemers werden tijdens het spectaculaire hardloopevenement op en rond het Circuit Park Zandvoort getrakteerd op een prachtige zonnige dag. In het kader van het jubileum stond voor het eerst ook een 21,1 km op het programma. De wedstrijd over 12 km werd gewonnen door Dominic Mibei uit Kenia in een tijd van 35.31 minuten. Landgenote Ivy Kibet werd als eerste vrouw afgevlagd na een tijd van 40.29 minuten.

Duchenne Parent Project

Namens het goede doel Duchenne Parent Project stonden vandaag 19 jongens met de spierziekte Duchenne Spierdystrofie met een loopfiets of rolstoel aan de start van de Kids Circuit Run. Ambassadrice Barbara Barend was ook aanwezig om namens de stichting een startschot te lossen. Alle opbrengsten uit de vrijwillige bijdrage bij inschrijving, parkeergelden en sponsoring worden door Duchenne Parent Project gebruikt om verder onderzoek te doen naar verbetering van de kwaliteit van leven.

Zandvoort evenementen

De Runner’s World Zandvoort Circuit Run staat bekend om zijn veelzijdige programma voor jong en oud. Naast de hoofdstand van 12 km konden deelnemers dit jaar voor het eerst ook meedoen aan de nieuwe 21,1 km. Maar liefst 2.600 hardlopers genoten van het afwisselende parcours over het circuit, strand en door de duinen en het centrum van Zandvoort. “Wat een schitterend parcours voor de halve marathon. Ik ben er volgend jaar weer bij!”. Naast de Kids Run vond op het circuit ook een 5 km plaats. Vanwege het mooie weer was er veel publiek naar de Noord-Hollandse badplaats gekomen, waardoor het op het circuit en in het dorp gezellig druk was. In hetzelfde weekend werd door Le Champion de wandeltocht 30 van Zandvoort en de fietsevenement Omloop van Zandvoort georganiseerd. In totaal kwamen bijna 25.000 sporters in actie.

Editie 2018

De 11e editie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run vindt plaats op zondag 25 maart 2018. De inschrijving gaat half oktober 2017 van start.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief