Nieuws /

Keniaanse dubbelslag bij wedstrijd 12 km

Gert Toonen, wethouder Sport van Zandvoort, schoot de deelnemers aan de hoofdafstand van 12 km om 13.00 uur weg. Oud-winnaar Bashir Abdi begon sterk aan de wedstrijd. Samen met de Kenianen Dominic Mibei en Moses Yator wist hij op het heuvelachtige circuit direct de koppositie te pakken. Vanaf het strand zette Mibei echter een moordend tempo in en moesten Abdi en Yator hem laten gaan. Zijn voorsprong is vanaf dat moment niet meer in gevaar geweest. Onder luid gejuich soleerde hij alleen naar de finish. Zijn tijd van 35.31 minuten is goed voor de derde snelst gelopen tijd ooit in Zandvoort. Abdi was tevreden met zijn tweede plaats (36.15 minuten): “Het was mijn eerste wedstrijd na een blessure. Het tempo van Mibei kon ik gewoon nog niet bijbenen”. Malcolm Hicks uit Nieuw-Zeeland nam de derde plaats op het podium in (36.30 minuten). Wouter Ploeger finishte als eerste Nederlander op de vierde plaats in 36.48 minuten.

 

Bij de dames ging de winst naar Ivy Kibet, zusje van de Nederlandse Hilda Kibet. Direct na de start nam Kibet afstand van de concurrentie en liep ze haar eigen race. Ze finishte in 40.29 minuten. De Nederlandse Irene van Lieshout eindige knap tweede in een tijd van 41.55 minuten. Derde bij de vrouwen was de Belgische Karen van Proeyen (44.37 minuten).

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief