Nieuws /

Schrijf sportgeschiedenis op het Circuit van Zandvoort!

Op 3 juni 1939 werd de allereerste autorace gehouden op het racecircuit in Zandvoort. 77 jaar later is het de beurt aan jullie om de snelste versie van jezelf te laten gaan bij de Runner’s World Zandvoort Circuit run!

Loop 5km, 12km of 21,1km en treedt in de voetsporen van de grote formule 1 helden op het parcours waar menig harten vol adrenaline hebben geklopt. Helden als Max Verstappen, Niki Lauda en Ayrton Senna hebben hier hun sporen achtergelaten.  Nu is het de tijd is om jouw hart hier te laten kloppen en sportgeschiedenis te schrijven. Deze grond is voor elke sporter de plek om te racen!

slingerend-parcours-met-mensen

Afwisselend parcours

Het raceparcours voor de 5 km zal verrassend afwisselend zijn. Je loopt het hele beroemde circuit van Zandvoort af. We starten vanuit de Pitsstraat. Vervolgens gaan we door naar de Tarzanbocht. De mythe gaat dat er ooit in de Tarzanbocht een grote man met de bijnaam Tarzan een volkstuin op deze plek had en deze wilde behouden, in ruil voor de bocht werd de bocht naar hem vernoemd.

We gaan daarna richting de Hunzerug, vernoemd naar Dhr. Hunze, die op het idee kwam de baan na de Hugenholtz bocht omhoog over de duin te laten lopen. Dit wordt een flinke maar te gekke uitdaging! Uiteindelijk komen we langs de Arie Luyendijk bocht. Deze bocht werd vroeger de “bos uit-bocht” genoemd omdat je hier “het bos” uit komt. Het is een snelle langgerekte bocht net voor de finish, waar je nog 1 keer je snelheid kan inzetten op het racecircuit. We finishen voor de eretribune waar we als echte racehelden worden ontvangen!

Schrijf je in

Ben je enthousiast geraakt en wil je meedoen op één van de drie afstanden? Schrijf je dan hier in!

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief